Meny Stäng

Medlemsinformation 2016-01-26

Vinterinformation

Efter en mild inledning på vintern med gröna gräsmattor en bit in i januari fick vi till slut lite snö och kyla till glädje för de som gillar skidåkning. Nu verkar dock våren vara i antågande (?). Vi ser i stället fram emot båtmässorna och att det snart är dags att planera arbetet för sjösättningen. För de av er som väntar på en plats i den nya delen av hamnen har vi tyvärr ett lite trist besked: utbyggnaden blir med största sannolikhet inte av förrän nästa år. I höstas fick vi ett positivt besked från Länsstyrelsen men eftersom utbyggnaden är förhållandevis omfattande måste vi även få tillstånd från Miljödomstolen. En ansökan har därför nyligen lämnats till domstolen och med erfarenhet från när hamnen anlades första gången bedömer vi att ett beslut inte föreligger förrän om ca ett år. Under hösten lämnade vi förfrågningsunderlag till ett antal leverantörer av pontoner till utbyggnaden och av svaren att döma, i varje fall i dagsläget, kommer de tidigare angivna kostnaderna inte att överskridas.

Med förhoppning om en fortsatt fin vinter och en bra start på båtsäsongen hälsar
Magnus Ulriksson och Bertil Holst